Чийз кейк ,,Ирка,,

eye 856    eye 0    eye 5
5 1 Оценка:   
  от 1 гласа
Чийз кейк ,,Ирка,,
Необходими продукти:
домашно сладко от ягоди 300-400 грама
желатин 10 грама
масло 120 грама
пудра захар 100 грама
сирене ,,Маскарпоне,, 500 грама
чаени бисквити с вкус на лимон 1 опаковка
Натрошете бисквитите на много ситно. Смесете с мекото масло и размачкайте с ръка до получаване на меко тесто. Разпределете на дъното на форма с отварящи се стени. Разбийте ,,Маскарпонето,, с пудрата захар до гладка консистенция в купа. В отделен съд разбър ...

Натрошете бисквитите на много ситно. Смесете с мекото масло и размачкайте с ръка до получаване на меко тесто. Разпределете на дъното на форма с отварящи се стени.

Разбийте ,,Маскарпонето,, с пудрата захар до гладка консистенция в купа.

В отделен съд разбъркайте сладкото, което трябва да е по-рядко и ако е необходимо прибавете малко вода. Разтворете желатина в 100 мл. вода и го оставете да набъбне. След това го загрейте до разтапяне на котлон. Половината изсипете в сиренето, а другата в сладкото. Разбъркайте и двете добре.

Върху бисквитения блат разпределете сиренето и охладете за около час. След това изсипете сладкото равномерно, загладете, ако е нужно и охладете за не по-малко от 4 часа.

Внимателно разтворете стените на формата и нарежете на порции с мокър нож.

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход