Френска селска торта

eye 1033    eye 0    eye 2
5 2 Оценка:   
  от 2 гласа
Френска селска торта
Необходими продукти:
брашно 400 грама
заквасена сметана 0.9 - 1 килограм
захар 150 грама
захар 12-15 супени лъжици
краве масло 50 грама
мед 2 супени лъжици
орехи 200 грама
прясно мляко 200 милилитра
сода бикарбонат 2 чаени лъжици
яйце 1 брой
Яйцето се разбива със 150 гр. захар в тенджерка, постепенно се добавят млякото, меда, содата и маслото, след което се слага на котлона и се вари на бавен огън около 30 мин., докато стане със златист цвят. Разбърква се често. Оставя се да се охлади леко и д ...

Яйцето се разбива със 150 гр. захар в тенджерка, постепенно се добавят млякото, меда, содата и маслото, след което се слага на котлона и се вари на бавен огън около 30 мин., докато стане със златист цвят. Разбърква се често. Оставя се да се охлади леко и докато е още топло се добавя брашното. Замесва се тесто, ако лепне много добавете още малко брашно.

Разделя се на 5-6 топки, всяка се разточва на тънка кора с дебелина 3 мм и се пече за кратко на предварително загрята на 200 гр. фурна, докато стане с лек кремав цвят.

Кремът се приготвя, като на ръка се разбият сметаната с 12-15 с.л. захар (може и повече, въпрос на вкус). Тортата се сглобява, като всяка кора се маже обилно с крем, отвън се измазва цялата и се поръсва със счукани орехови ядки.

Увива се с домакинско фолио и се оставя в хладилника да узрее 1-2 денонощия.

 

източник: http://www.kaneia.com/topic/4/recepta-za-frenska-selska-torta

 

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход