Питка

eye 748    eye 0    eye 6
5 1 Оценка:   
  от 1 гласа
Питка
Необходими продукти:
брашно 900 грама
захар 1 чаена лъжица
краве масло 60 грама
мая за хляб 20 грама
олио малко
оцет малко
прясно мляко 300 милилитра
сода за хляб 1 щипка
сол 1 супена лъжица
топла вода 100 милилитра
яйца 2 броя
Пресява се брашното и в отделна купа се отделя малко от него ( 200 гр.) в купата се добавят:оцета, олиото, яйцата, предварително шупналата мая и киселото мляко със загасената в него сода ,и водата,всичко се бърка и след това се добавя малко по малко към пр ...

Пресява се брашното и в отделна купа се отделя малко от него ( 200 гр.) в купата се добавят:оцета, олиото, яйцата, предварително шупналата мая и киселото мляко със загасената в него сода ,и водата,всичко се бърка и след това се добавя малко по малко към пресятото брашно смесено със солта меси се меко тесто и се оставя да втаса за 40 минути покрито с кърпа и намазано с олио на топло.След като е втасало се разделя на 7 топки, 5 от тях се разточват и се слагат една на друга като между тях се маже с олио и или разтопено масло, след това се реже на 8 триъгълници като се започва от средата и не се реже до края така получените триъгълници( всеки от 5 кори) започват да се обръщат един по един нагоре и не се слагат един на друг плътно а се застъпват на половина и така се правят всичките.С останалите 2 топки всяка се разделя на 8 малки топчета общо 16 вземат се 4 по 4 и се разточват малки кръгчета които се слагат едно на друго като се застъпват наполовина навиват се на руло и се реже на две така се получават розичките, който се редят в средата, маже се с жълтъка разбит с малко олио и втасва още 20 минути, пече се на умерена фурна около 45 минути.

Коментирай рецептата:
Няма намерени резултати.
Потребител:
Парола:
Автоматичен вход